Tips voorkomen rioolproblemen

Onder het motto “Voorkomen is beter dan genezen” geven wij u hier een aantal tips te voorkomen van riool problemen. Deze tips zijn ter indicatie maar ondanks deze tips kunnen wij niet garanderen dat rioolproblemen te voorkomen zijn.

Keuken:

 

Gebruik een zeefje in de afvoerplug. Gooi vet of jus in een bijvoorbeeld yoghurt pak bij het afval. Gebruik NOOIT vloeibare ontstopper: bedenk dat dit een van de agressiefste vloeistoffen is die er bestaat. Agressief voor ogen, handen, kleren, aanrechtblad en keuken meubilair. Maak vette pannen en borden eerst schoon met een keukenpapiertje.

Toilet:

 

Plaats een afval emmertje in de toiletruimte voor de maandelijkse ongemakken, niet meer voor u? Maar uw bezoekers dan !!!!!

Douche/ligbad Putje/afvoer:

 

Maak regelmatig afvoerputjes schoon, verwijder haren na elke douchepartij. Steek de sproeikop af en toe met de straal in de afvoer.

Wastafel:

 

Wanneer de wastafel slechter gaat lopen maak dan de sifon eens schoon. Wordt de wastafel bijna nooit gebruikt, gooi er dan toch af en toe water in zodat de buis ook schoon blijft. (Dit voorkomt dat de vuiligheid in de buis aan gaat koeken).

Straatkolk of putjes:

 

Maak een straatkolk jaarlijks schoon bijvoorbeeld na het vallen van de bladeren van de bomen; plaats eventueel een gaasje onder de spijlen van de straatkolk. Bij de putjes in de stoep die u achter in de tuin heeft, Moet u achter hebt het emmertje op tijd legen. Dit emmertje zorgt ervoor dat er geen zand en vuil in de afvoer kan komen en dient als stankafsluiter.